De vulpen door de jaren heen

Veel kinderen hebben op school leren schrijven met een vulpen. Voordat de vulpen er was werd er geschreven met een stuk bamboe of riet waar een punt aan werd gemaakt. De pen werd in inkt gedoopt en dan konden ze er mee schrijven. De kans op lekken en vlekken was wel erg groot en bleek niet de meest succesvolle manier te zijn. Na deze periode ging men schrijven met een ganzenveer. Door het uiteinde van de veer uit te snijden in een penpunt kan je er mee schrijven. Een paar vleugels van de gans waren maar schikt om mee te schrijven. Ben je linkshandig dan werd er uit de rechtervleugel een veer gebruikt. Voor rechtshandige werd uit de linkervleugel een veer gebruikt. Echter gaf ook deze schrijfmethode kan op vlekken en druppen. Het heeft nog jaren geduurd voordat er een manier was gevonden om een ‘schone’ vulpen te ontwikkelen. Lewis Waterman heeft de huidige vulpen ontdekt en heeft er een patent op aangevraagd. Tegenwoordig kan je onder meer een goede vulpen kopen via Pwakkerman kopen in tal van uitvoeringen

Verschillende soorten pennen

Er zijn heel veel verschillende soorten (vul)pennen te koop. Van eenvoudig en relatief goedkope pennen tot luxe vulpennen. Er zijn zelfs limited editions te koop. De meeste vulpennen zijn voorzien van een inktpatroon. De mont blanc vulling is daarvan een voorbeeld en verkrijgbaar in verschillende vullingen. Ga je een vulpen kopen bestel dan een extra vulpeninkt mee.

Parker de meest bekende pennenmerk

Door de jaren heen zijn er na de vulpen diverse andere pennen ontwikkeld. De meest bekende pen is wel de parker rollerball pen. Dit is een van de meeste bekende pennenmerken. Deze is betrouwbaar, zeer kwalitatief en duurzaam. Naast de vulpen en balpen heb je ook de lamy fineliner. Een fineliner heeft een dunne punt en is ideaal om fijne lijnen te trekken en tekenen. Ze zijn perfect voor bullet journaling en handtekeningen.

agenda van het jaar kopen

Keuzes maken